Why not a happy Easter bunny?

unhappy easter bunny

Detta blir en fortsatt utveckling av mina tankar och agerande kring det tilltänkta köpet av delar av Bergagården.

Jag hoppas att du som läsare känner till begreppet ”digitala påskägg” och därför förstår den dolda överraskningseffekten av den sortens påskägg.

Min uppfattning är att när det skall göras en fastighetsaffär skall man så långt som möjligt undvika dolda överraskningar. Därför försöker jag, i fastighetsaffären Bergagården, få fram vad det har gjorts för kalkyler på en bra vatten- och avloppslösning (VA) för fastigheten.

Utifrån pusselbitarna som jag fick från kommunstyrelsens sammanträde i mars 2019 och som jag beskrev i bloggen Hållbar ekoturism i ett glasskal tog jag, vid den tiden, muntligen reda på att det fanns en VA kalkyl som landade på 3,5 miljoner kronor. Siffran dokumenterade jag i april 2019 när jag skrev bloggen Vårbruk i Lilleskogsdalen

En tilltänkt fastighetsköp för 4,8 mkr med VA investeringsbehov på minst 3,5 mkr skulle man kunna få det till för att undvika VA påskägg eller hur? Klart därför att ett underlag som redovisade VA problematiken vid Bergagården fanns framme för oss i kommunstyrelsen den 25 mars 2020 när vi skulle säga vårt om den tilltänkta fastighetsaffär eller?

Nope, not a chance!

Påskharen (vem det nu vara?) måste ha varit framme och gömt detta påskägg. Jag försökte därför leta fram påskägget under kommunstyrelsemötet. Jag frågade ordförande för FABV, Bo Carlsson, om han kände igen siffran 3,5 mkr. Och det lät bekant svarade han. Sedan frågade jag om ett ännu större VA påskägg, värt 7,5 mkr, om vilket jag hade läst om på Stefan Kärvlings blogg den 23 mars Nej till köp av Bergagården (2/3) Och det lät inte bekant blev svaret. Det visade sig att kommunalråd Gunnar Lidell också ville leta dolda påskägg. Han efterlyste underlag om vad som eventuellt behövde göras för andra investeringar i fastigheten. Svaret han fick var att det påskägget fanns på Bo Carlssons kontor och kunde kanske plockas fram i tid för kommunfullmäktiges behandling den 15 april.

Men mina påskägg då? Jag blev inte riktigt klok på om dessa skulle plockas fram för kommunfullmäktiges beskådning.

Det blev därför inget annat val än att bege sig ut på äggjakt……..

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s