Leave

1253531_1

Nej jag skriver inte ett inlägg i den Brittiska politiska parodin som heter Brexit, detta är ett inlägg i Vänersborgs egen politisk parodi som kanske kunde heta Boexit. Bo som i centerns kommunalråd Bo Carlsson.

I juni skrev jag två bloggar ”Dessa vildsvin” och ”Bo Carlsson kände sig ”något vilseledd” utifrån medias nyhetsrapportering om att Vänersborgs kommunalråd Bo Carlsson hade för andra gången åtalats misstänkt för fornminnesbrott.

Min politisk partivän Stefan Kärvling har sedan under sommaren skrivit fem bloggar om Bo Carlssons politiska historia där han bland mycket annat också tar upp det aktuella åtalet för misstänkt fornminnesbrott.

Jag tänkte nu fortsätta med en redovisning av utveckling i den aktuella rättsliga processen som omfattar Bo Carlsson. Jag tog nyligen kontakt med Tingsrätten i Vänersborg för att få fram de senaste händelserna i mål B 2582-19 egentligen i syftet för att se hur nära man är till en rättegång.

Följande har hänt sedan stämningsansökan inlämnades den 20 juni. Den 24 juni skickades stämningen med lösbrev till Bo Carlsson, med det skickades information om förenklad delgivning. Delgivningen borde ha varit en baggis särskilt med tanke på att rätten har med ett kommunalråd att göra. Ack nej! Den 31 juli skickades ut en påminnelse med lösbrev och den 9 augusti epostade tingsrätten försändelsen till polisens delgivningscentral.

Den som tidigare har läst Stefan Kärvlings blogg nr 3 om Bo Carlsson lär känna igen förfarandet. Här är Stefans beskrivning av hur kommunalråd Bo Carlsson betedde sig gentemot rättsväsendet under hösten 2016.  Carlsson överklagade beslutet till Förvaltningsrätten, men rätten avslog Carlssons överklagan. Det var den 13 september 2016. Rätten kunde dock inte delge Bo Carlsson domen. Det verkade nästan som om han höll sig undan… Förvaltningsrätten såg sig nödsakad att utse en person, med stämningsmannabehörighet, för att personligen delge Bo Carlsson domen! Inte förrän tre månader senare(!), den 8 december, skrev Bo Carlsson på att han tagit del av domen…

Ett liknande beteende inför rättsväsandet hade jag kanske kunnat förvänta mig se hos en person som är i behov av en gode man eller förvaltare men inte hos ett kommunalråd!!! Och då har vi inte ens kommit till rättegången om den misstänkta fornminnesbrott. Suck!

(Ps – bilden är också klickbar)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s